Sametový krém se šlehaným broskvovým gelem

Sametový krém se šlehaným broskvovým gelem

Na asi 10 skleniček

Sametový krém

60 g mléka

100 g bílé čokolády

200 g smetany 33%

250 g mascarpone

Mléko ohřejte a nalejte na povolenou čokoládu (ideálně v mikrovlnné troubě), promíchejte tyčákem, přidejte studenou smetanu a mascarpone, opět promíchejte tyčovým mixérem do hladka a nechte zakryté přes noc v lednici. Druhý den vyšlehejte, pozor na přešlehání. Můžete plnit libovolnou špičkou do skleniček, je ale skvělý i na cupcaky, dorty nebo do rolády.

Šlehaný broskvový gel

6 g plátkové želatiny (platinum)

2 broskve (cca 250 g)

30 g cukru krupice

Trošku vody

15 g citronové šťávy

50 g glukózy

1 vanilkový lusk nebo mletá vanilka

Broskve rozkrájíme a s cukrem povaříme do změknutí, poté rozmixujeme tyčovým mixérem.

Plátkovou želatinu dáme nabobtnat do studené vody.

Odebereme 80 g a ohřejeme s citronovou šťávou, glukózou a vanilkou. Stáhneme z tepla, přidáme vymačkanou želatinu a po rozpuštění 120 g studeného pyré. Necháme přes noc v lednici, poté vyšleháme a pomocí špičky zdobíme na krém.

Kompletace

Piniová semínka

Semínka opražíme na sucho na pánvi a ozdobíme jimi skleničky.

 

 
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz