Sametový krém se šlehaným broskvovým gelem
Na asi 10 skleniček
Sametový krém
60 g mléka
100 g bílé čokolády
200 g smetany 33%
250 g mascarpone
Mléko ohřejte a nalejte na povolenou čokoládu (ideálně v mikrovlnné troubě), promíchejte tyčákem, přidejte studenou smetanu a mascarpone, opět promíchejte tyčovým mixérem do hladka a nechte zakryté přes noc v lednici. Druhý den vyšlehejte, pozor na přešlehání. Můžete plnit libovolnou špičkou do skleniček, je ale skvělý i na cupcaky, dorty nebo do rolády.
Šlehaný broskvový gel
6 g plátkové želatiny (platinum)
2 broskve (cca 250 g)
30 g cukru krupice
Trošku vody
15 g citronové šťávy
50 g glukózy
1 vanilkový lusk nebo mletá vanilka
Broskve rozkrájíme a s cukrem povaříme do změknutí, poté rozmixujeme tyčovým mixérem.
Plátkovou želatinu dáme nabobtnat do studené vody.
Odebereme 80 g a ohřejeme s citronovou šťávou, glukózou a vanilkou. Stáhneme z tepla, přidáme vymačkanou želatinu a po rozpuštění 120 g studeného pyré. Necháme přes noc v lednici, poté vyšleháme a pomocí špičky zdobíme na krém.
Kompletace
Piniová semínka
Semínka opražíme na sucho na pánvi a ozdobíme jimi skleničky.