Pistáciové linecké cukroví
200 g hladké mouky
150 g másla
75 g moučkového cukru
40 g pistáciové mouky
2 g soli
3 žloutky
Citronová kůra
Malinový džem
Moučkový cukr
Smícháme mouku, moučkový cukr, pistáciovou mouku, sůl, kůru a na kousky nakrájené studené máslo do drobenky (nemícháme zbytečně dlouho!). Poté rychle zamícháme žloutky. Těsto rozválíme mezi dva pečící papíry nebo cukrářskou folii a necháme důkladně vychladit. Nebojte se rozválené těsto šoupnout na chvilku do mrazáku, lépe se vám bude vykrajovat a přenášet na plech. Vykrájíme kytičky nebo kolečka, polovinu s dírkou uprostřed. Pečeme na 180 °C asi 10 minut (dokud nejsou okraje nazlátlé). Cukroví slepujeme malinovým džemem a lehce posypeme moučkovým cukrem.
TIP: Pistáciovou mouku můžete zaměnit za mleté mandle, vlašské nebo lískové ořechy. Džem volíme k ořechům spíše kyselejší – skvělý je malinový, rybízový nebo například pomerančová marmeláda.