Mojito Pavlova

Mojito Pavlova

 Cca 20 ks

 Mátový smetanový krém

200 g smetana 33%

30 g čerstvá máta

60 g mascarpone

Den předen namoříme mátu i se stonky do smetany a necháme přikryté přes noc v lednici. Druhý den mátu vyndáme, ke smetaně přidáme mascarpone a vyšleháme ručním šlehačem nebo v robotu.

Pavlova korpusy

70 g bílky

120 g cukr krupice

1 g kyselina citronová

40 g bílá čokoláda

Do bílků vmícháme kyselinu citronovou a necháme asi 10 minut odležet. Poté šleháme na střední rychlost v robotu, po lehkém našlehání přidáme nadvakrát cukr. Sníh následně vyšleháme v robotu do pevna. Pomocí hladké špičky stříkáme na pečící papír polokoule o průměru přibližně 5 až 6 cm.  

Vložíme do trouby rozpálené na 120 °C, ihned teplotu snížíme na 95 °C a na horkovzduch pečeme do zaschnutí asi hodinu a půl. Po vychladnutí polokoule pomocí struhadla lehce srovnáme do roviny, z druhé strany pomocí lžičky vyndáme nebo vmáčkneme část hmoty dovnitř a vnitřek potřeme rozpuštěnou bílou čokoládou.

Limetkový krém

70 g čerstvá limetková šťáva

40 g třtinový cukr

4 žloutky

Kůra z 1 limetky

60 g máslo

Limetkovou šťávu, cukr a žloutky zahříváme na vodní lázni do zhoustnutí, poté přidáme limetkovou kůru a necháme lehce vychladnout. Zašleháme máslo.

Rumový gel

90 g světlý rum

15 g limetková šťáva

20 g cukr krupice

2 g pektin

0,5 g kyselina citronová

1 plátek želatiny

Kůra z 1 limetky

Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Smícháme cukr s pektinem a za stálého míchání přidáme k lehce ohřátému rumu s limetkovou šťávou. Vše povaříme, přidáme kyselinu citronovou a opět povaříme asi půl minuty. Necháme chvilku odstát a přidáme želatinu. Po zatuhnutí promixujeme tyčovým mixérem.

 Kompletace

Pavlovky obrácené jako mističky naplníme limetkovým krémem. Ozdobíme šlehačkou (možné hladkou nebo řezanou špičkou) do které uděláme důlek, který vyplníme rumovým gelem. Ozdobíme limetkovou kůrou a lístkem máty.

Moje doporučení: Pavlovky jsou určené k okamžité spotřebě, ideálně můžete jeden den naložit mátu do smetany, připravit skořápky, limetkový krém i rumový gel a druhý den jen vyšlehat smetanový krém, Pavlovky naplnit a servírovat.

Pokud preferujete „virgin“ variantu, jednoduše vypusťte rumový gel.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz