Makové makronky

Makové makronky

Cca 80 - 100 skořápek

Makové skořápky

70 g mandlové mouky

75 g mletého máku

145 g krupicového cukru

65 g moučkového cukru

100 g bílků

1 g kyseliny citronové

Bílky smícháme s kyselinou citronovou a necháme deset minut odležet. Poté začneme šlehat na střední rychlost a po vytvoření řídkého sněhu natřikrát přidáme cukr krystal. Mícháme na střední rychlost dalších deset minut. Mezitím si smícháme prosátý mák, mandlovou mouku a moučkový cukr. Směs přidáme do našlehaného sněhu a stěrkou mícháme do lávové konzistence. Pomocí sáčku s hladkou trubičkou stříkáme na plech skořápky, které necháme cca 30 minut zaschnout (na dotek se nesmí lepit na bříško prstu). Pečeme asi 12 minut na 150 °C na program horkovzduch. Necháme vychladnout, než odlepíme od podložky.

 Tvarohový krém z hnědého másla

250 g másla

1 lžička skořice

50 g cukr moučka

200 g tvaroh tučný

Máslo spálíme na hnědé máslo, přecedíme a necháme ztuhnout, následně vyšleháme s cukrem a skořicí 10 minut v robotu. Nakonec přidáme přes noc vykapaný tvaroh.

 Kompletace

Povidla

Na skořápky nastříkáme sáčkem s hladkou špičkou tvarohový krém, doprostřed užší špičkou vstříkneme povidla.

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz