Makové makronky
Cca 80 - 100 skořápek
Makové skořápky
70 g mandlové mouky
75 g mletého máku
145 g krupicového cukru
65 g moučkového cukru
100 g bílků
1 g kyseliny citronové
Bílky smícháme s kyselinou citronovou a necháme deset minut odležet. Poté začneme šlehat na střední rychlost a po vytvoření řídkého sněhu natřikrát přidáme cukr krystal. Mícháme na střední rychlost dalších deset minut. Mezitím si smícháme prosátý mák, mandlovou mouku a moučkový cukr. Směs přidáme do našlehaného sněhu a stěrkou mícháme do lávové konzistence. Pomocí sáčku s hladkou trubičkou stříkáme na plech skořápky, které necháme cca 30 minut zaschnout (na dotek se nesmí lepit na bříško prstu). Pečeme asi 12 minut na 150 °C na program horkovzduch. Necháme vychladnout, než odlepíme od podložky.
Tvarohový krém z hnědého másla
250 g másla
1 lžička skořice
50 g cukr moučka
200 g tvaroh tučný
Máslo spálíme na hnědé máslo, přecedíme a necháme ztuhnout, následně vyšleháme s cukrem a skořicí 10 minut v robotu. Nakonec přidáme přes noc vykapaný tvaroh.
Kompletace
Povidla
Na skořápky nastříkáme sáčkem s hladkou špičkou tvarohový krém, doprostřed užší špičkou vstříkneme povidla.