Kokosová nutella
60 g bílé čokolády
120 g kokosu
Špetka soli
Vanilka (nemusí být)
30 g oříšků (pokud chcete)
Kokos opražte v troubě na 160 °C 6–10 minut lehce do zlatova, krásně tím zvýrazníte jeho chuť. Mezitím si rozpusťte na vodní lázni nebo v mikrovlnce bílou čokoládu (ideální je teplota kolem 50 °C). Kokos nasypte do mixéru, přidejte teplou čokoládu, sůl a vanilkou a mixujte, dokud se nezačne uvolňovat tuk a celá směs nezřídne. Můžete nechat kousky kokosu nebo mixovat déle dohladka.
Nakonec přidejte oblíbené oříšky – skvělé jsou lehce opražená (v troubě 10 minut na 160 °C). Krém můžete využít do dezertů, na palačinky, do skleniček nebo jako mlsání na lžičku 😊
A když začíná ten podzim, mám pro Vás ještě jeden tip! Zalejte lžíci tohoto krému teplým mlékem, přidejte trošku bílého rumu a máte luxusní podzimní pití, které vás zahřeje na těle i na duši 😉