Domácí magnum
Vanilková zmrzlina
300 g smetany 33%
70 g plnotučného mléka
50 g žloutků (3 ks)
45 g cukru krupice
10 g medu
15 g dextrózy
1 vanilkový lusk
1 g soli
Smetanu s mlékem, dextrózou, medem, vanilkou a solí zahřejeme pod bod varu a naleje za stálého míchání na žloutky s cukrem. Poté vše vrátíme do kastrůlku a za stálého míchání zahříváme na 84 °C (do zhoustnutí), necháme vychladnout a nalejeme do formiček na nanuky. Zamrazíme.
Čokoládová poleva
400 g tmavé čokolády 50-70%
60 g kokosového oleje
Čokoládu s kokosovým olejem rozehřejeme na vodní lázni nebo v mikrovlnce a přelijeme do vysoké nádoby.
Kompletace
50 g nasekaných mandlí
Zmrzlé nanuky vyjmeme z formy a namáčíme do čokoládové polevy. Ihned posypeme kousky mandlí.