Domácí Magnum

Domácí magnum

Vanilková zmrzlina

300 g smetany 33%

70 g plnotučného mléka

50 g žloutků (3 ks)

45 g cukru krupice

10 g medu

15 g dextrózy

1 vanilkový lusk

1 g soli

Smetanu s mlékem, dextrózou, medem, vanilkou a solí zahřejeme pod bod varu a naleje za stálého míchání na žloutky s cukrem. Poté vše vrátíme do kastrůlku a za stálého míchání zahříváme na 84 °C (do zhoustnutí), necháme vychladnout a nalejeme do formiček na nanuky. Zamrazíme.

Čokoládová poleva

400 g tmavé čokolády 50-70%

60 g kokosového oleje

Čokoládu s kokosovým olejem rozehřejeme na vodní lázni nebo v mikrovlnce a přelijeme do vysoké nádoby.

Kompletace

50 g nasekaných mandlí

Zmrzlé nanuky vyjmeme z formy a namáčíme do čokoládové polevy. Ihned posypeme kousky mandlí.

 

 

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz