Cheesecake brownies

Cheesecake brownies

Bez výčitek se sníženým obsahem cukru a tuku

Čokoládové těsto

3 vejce

100 g třtinového cukru

100 g másla

150 g čokolády 70%

80 g špaldové hladké mouky

10 g kakaa

2 g soli

10 g mléka

Máslo s čokoládou rozpustíme na vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a necháme lehce vychladnout. Mezitím si vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny, do které rozpuštěnou čokoládu s máslem pomalu nalejeme za chodu šlehače. Nakonec metličkou vmícháme prosátou směs mouky, kakaa a soli. Ze směsi odebereme 100 g, ke kterým přidáme 10 g mléka. Zbytek čokoládového těsta vlijeme do pečícím papírem vyloženého pekáčku o rozměrech cca 30 x 25 cm a rovnoměrně ji rozetřeme.

K-smrti-dobry_400x200

Tvarohový krém

500 g odtučněného nebo polotučného tvarohu

1 vejce

100 g medu

Citronová kůra

Všechny ingredience vymícháme dohladka a krém nalejeme na čokoládový základ.

Kompletace

Na tvarohovou vrstvu nerovnoměrně naneseme lžící zbytek zředěného těsta a pomocí vidličky nebo špejle lehce promícháme tvarohový krém s horní vrstvou čokoládové směsi.

Pečeme na 170 °C 25–30 minut, nepečeme déle, brownies nesmí být přepečené a tedy suché. Necháme vychladnout alespoň tři hodiny v lednici a poté nakrájíme na libovolně velké kousky.

 Dobrou chuť!

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz