Cheesecake brownies
Bez výčitek se sníženým obsahem cukru a tuku
Čokoládové těsto
3 vejce
100 g třtinového cukru
100 g másla
150 g čokolády 70%
80 g špaldové hladké mouky
10 g kakaa
2 g soli
10 g mléka
Máslo s čokoládou rozpustíme na vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a necháme lehce vychladnout. Mezitím si vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny, do které rozpuštěnou čokoládu s máslem pomalu nalejeme za chodu šlehače. Nakonec metličkou vmícháme prosátou směs mouky, kakaa a soli. Ze směsi odebereme 100 g, ke kterým přidáme 10 g mléka. Zbytek čokoládového těsta vlijeme do pečícím papírem vyloženého pekáčku o rozměrech cca 30 x 25 cm a rovnoměrně ji rozetřeme.
Tvarohový krém
500 g odtučněného nebo polotučného tvarohu
1 vejce
100 g medu
Citronová kůra
Všechny ingredience vymícháme dohladka a krém nalejeme na čokoládový základ.
Kompletace
Na tvarohovou vrstvu nerovnoměrně naneseme lžící zbytek zředěného těsta a pomocí vidličky nebo špejle lehce promícháme tvarohový krém s horní vrstvou čokoládové směsi.
Pečeme na 170 °C 25–30 minut, nepečeme déle, brownies nesmí být přepečené a tedy suché. Necháme vychladnout alespoň tři hodiny v lednici a poté nakrájíme na libovolně velké kousky.
Dobrou chuť!