Bebe buchta

Bebe buchta

Recept je na velikost ráfku 20x30 cm, pokud budete dělat na plech 30x40, jednoduše zdvojnásobte množství

Piškot

2 vejce

60 g cukru krupice

70 g hladké mouky

Citronová kůra z 1 citronu

Špetka soli

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny (10-15 minut) a poté metličkou vmícháme prosátou mouku s citronovou kůrou a se solí. Směs nalejeme do ráfku a pečeme na 220 °C 8-10 minut. Necháme vychladnout.

Po vychladnutí do stejného čistého, olejem vystříknutého ráfku po obvodu vložíme folii nebo pečící papír a vrátíme piškot.

Žloutkový krém

3,2 g plátkové želatiny

300 smetany 33%

70 g žloutků

100 g cukru krupice

375 g mascarpone

1 vanilkový lusk

Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Smetanu zahřejeme pod bod varu a naleje za stálého míchání na žloutky s cukrem. Poté vše vrátíme do kastrůlku a zahříváme na 80°C. Do směsi přidáme želatinu, poté přidáme mascarpone, promícháme tyčákem a nalejeme na piškot. Necháme zatuhnout v lednici.

Sušenky

150 g hladké mouky

115 g másla

60 g moučkového cukru

30 g mandlové mouky (popř. rozemletých jiných ořechů)

1 g soli

40 g žloutků

Smícháme mouku, moučkový cukr, ořechovou mouku, sůl a na kousky nakrájené studené máslo do drobenky. Potom rychle zamícháme žloutky. Rozválíme, necháme vychladit a rádýlkem rozkrájíme na libovolně velké sušenky. Neoddělujeme!  Znovu vychladíme a pečeme na 180 °C asi 20 minut. Teprve poté sušenky nalámeme a naskládáme na vychladlý krém.

Čokoládová poleva

120 g tmavá čokoláda

90 g smetany

40 g másla

Smetanu ohřejeme, nalejeme na čokoládu a promícháme. Nakonec přidáme máslo. Důkladně promícháme, popř. projedeme tyčákem a nalejeme na sušenky.

Kompletace

Po vychlazení krájíme řezy teplým nožem a po každém řezu nůž důkladně očistíme.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz