Banánky v čokoládě
Bez výčitek
Můžete použít libovolnou silikonovou formu s tvary o šířce kolem 4 cm a výšce alespoň 1,5 cm. Skvělé jsou například silikonové košíčky na muffiny.
200 g čokolády 70%
35 g kokosového oleje
80 g arašídového másla
1 větší banán
Olej s čokoládou rozpustíme na vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a 2/3 nalejeme do zdobícího sáčku. Ustřihneme špičku a čokoládu rozdělíme do patnácti formiček. Do čokolády vmáčkneme kolečko banánu a na něj opět ideálně pomocí zdobícího sáčku nastříkáme arašídové máslo (snažíme se, aby se arašídový krém neroztekl až do stran, ale spíše jen na banánek). Lehkým poklepáním vyženeme bublinky a formičky dáme na 20 minut do mrazáku. Následně zalejeme zbytkem rozpuštěné čokolády a vrátíme na jednu hodinu do mrazáku.
Poté už jen banánky v čokoládě vyjmeme z forem. Uchováváme je v lednici, před konzumací necháme alespoň 15 minut povolit v pokojové teplotě.
Dobrou chuť!
TIP: Poslední vrstvu čokolády můžeme posypat oříšky, kokosem nebo například sušeným banánem či malinami.