FIT džem Jahodový cheesecake
Konečně mám pro Vás dlouho slibovaný džem se sníženým obsahem cukru. Sladkost tisíckrát vynahradí kromě samotných jahod i chuť a vůně hnědého másla, vanilka a citrónu.
200 g másla
100 g bílého rumu
1 500 g jahod
1 balení Želírovacího cukru Super 3:1
1 Vanilkový lusk
30 g citronové šťávy
15 g Kyseliny citronové
Máslo vaříme na plotýnce do hnědé oříškové barvy i vůně, poté k němu přidáme rum a necháme pod pokličkou louhovat několik hodin. Následně směs přendáme do uzavíratelného sáčku nebo plastové nádoby a necháme přes noc v mrazáku. Druhý den ještě zmrzlou směs přecedíme přes plátýnko, čímž získáme chuťově jedinečný extrakt z hnědého másla. Do většího kastrolu dáme pokrájené jahody, vanilková semínka i prázdný lusk, citronovou šťávu a jedno balení Želírovacího cukru Super.
Poté přidáme i extrakt z hnědého másla, vše přivedeme k varu a vaříme asi deset minut. Nakonec přidáme kyselinu citronovou, povaříme, rozmačkáme, popř. rozmixujeme, a ještě teplé nalejeme do zavařovacích sklenic, které po uzavření otočíme víčkem dolů.
Dokonalý fit džem s nízkým obsahem cukru a nezaměnitelnou chutí máte na světě!