Valentýnská Irská káva
Na 6 skleniček
Kávová panna cotta
320 g smetany
30 g mléka
30 g cukru krupice
60 g uvařené silné kávy
4 plátky želatiny
60 g Baileys
Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Smetanu, mléko, kávu a cukr přivedeme k varu, odstavíme a přidáme želatinu. Přidáme Baileys a rozlejeme do 6 skleniček. Dáme zatuhnout do lednice.
Čokoládový krém
100 g smetany 33%
140 g tmavé čokolády
220 g smetany 33%
2 plátky želatina
Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Smetanu a čokoládu zahřejeme do rozpuštění, přidáme želatinu, necháme vychladnout a postupně vmícháme ušlehanou smetanu. Krém rozdělíme na zatuhlou panna cottu a dáme do lednice.
Mascarpone krém
250 g smetany 33%
100 g mascarpone
1 vanilkový lusk
10 g moučkového cukru
Mascarpone, smetanu, vanilková zrníčka a cukr vyšleháme do pevného krému.
Libovolnou špičkou nastříkáme krém do skleniček, posypeme kakaem a ozdobíme libovolnou čokoládovou dekorací.