Valentýnská Irská káva

Valentýnská Irská káva

Na 6 skleniček

 Kávová panna cotta

320 g smetany

30 g mléka

30 g cukru krupice

60 g uvařené silné kávy

4 plátky želatiny

60 g Baileys

Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Smetanu, mléko, kávu a cukr přivedeme k varu, odstavíme a přidáme želatinu. Přidáme Baileys a rozlejeme do 6 skleniček. Dáme zatuhnout do lednice.

 Čokoládový krém

100 g smetany 33%

140 g tmavé čokolády

220 g smetany 33%

2 plátky želatina

Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Smetanu a čokoládu zahřejeme do rozpuštění, přidáme želatinu, necháme vychladnout a postupně vmícháme ušlehanou smetanu. Krém rozdělíme na zatuhlou panna cottu a dáme do lednice.

 Mascarpone krém

250 g smetany 33%

100 g mascarpone

1 vanilkový lusk

10 g moučkového cukru

Mascarpone, smetanu, vanilková zrníčka a cukr vyšleháme do pevného krému.

Libovolnou špičkou nastříkáme krém do skleniček, posypeme kakaem a ozdobíme libovolnou čokoládovou dekorací.

  

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz