Na odpoledne, Strana 2

Cosmopolitan choux

Cosmopolitan Choux  Odpalované těsto 80 g vody 100 g mléka 3 g soli 3 g cukru 85 g másla 100 g hladké mouky 160 g vajec Mléko, vodu, sůl, cukr a máslo přivedeme k varu, vmícháme pro...

Pistáciové pastel de nata

Pistáciové pastel de nata  300 g listového těsto (pokud budete dělat domácí, přidejte k těstu ještě před provalováním lžíci malinového prachu)  Těsto rozválejte, zatočte do válečku, ...

Pečené donuty

Pečené donuty Těsto 240 g podmáslí 15 g čerstvého droždí 420 g hladké mouky 60 g cukru krupice 1 vejce 30 g pistáciové mouka Citronová kůra z 1 citronu 5 g soli 60 g másla Ze lžíce mouky, ...

Madlenky

Madlenky Těsto 100 g vajec (2 ks) 85 g cukru krystal Kůra z jednoho citronu vanilka 1 lžíce citronové šťávy 160 g hladké mouky Špetka soli 8 g prášku do pečiva 90 g másla Máslo si roze...

Křehké dortíky s karamelem a praliné

Křehké dortíky s karamelem a praliné Těsto 260 g hladké mouky 200 g másla 100 g moučkového cukru 50 g ořechové mouky (rozemeleme opražené vlašské ořechy) 2 g soli 4 žloutky Citronová kůr...

Jahodové mojito

Jahodové mojito  Na 6 skleniček Mátový crumble 40 g mandlové mouky 40 g třtinového cukru 40 g mouky 40 g másla 5 g čerstvé máty Všechny ingredience kromě másla smícháme v mixéru nebo...

Valentýnská Irská káva

Valentýnská Irská káva Na 6 skleniček  Kávová panna cotta 320 g smetany 30 g mléka 30 g cukru krupice 60 g uvařené silné kávy 4 plátky želatiny 60 g Baileys Želatinu dáme nabobtnat do st...

Oříšky v cukru

Oříšky v cukru 100 g oblíbených ořechů 50 g cukru 20 g vody Špetka soli Potravinářská barva dle libosti Ořechy opečeme v troubě na 160 °C 12 minut. Vodu s cukrem přivedeme na teplotu 1...

Čokoládové karamelky

Čokoládové karamelky 300 g mléko 330 g cukr krupice 110 g máslo 5 g sůl 150 g mléčná čokoláda Všechny ingredience uvaříme na teplotu 120 °C, vypneme, přidáme nasekanou čokoládu, počkáme, než zač...

Třešňová roláda

Třešňová roláda Těsto 150 g vajec (3 ks) 90 g cukru krystal 30 g teplé vody 25 g oleje 1 g soli 105 g mouky Vejce s cukrem a teplou vodou vyšleháme do nadýchané pěny, ideálně v robot...

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz