Pistáciové pastel de nata
300 g listového těsto
(pokud budete dělat domácí, přidejte k těstu ještě před provalováním lžíci malinového prachu)
Těsto rozválejte, zatočte do válečku, nechte zachladit a poté nakrájejte na špalíčky o hmotnosti asi 25 g. Vymačkejte do máslem dobře vymazaných formiček na pastel de nata popř. na muffiny.
Pistáciová směs
20 g hladké mouky
150 g mléka
40 g pistáciové pasty
75 g vody
120 g cukru krupice
Citronová kůra
50 g žloutků
Vodu s cukrem a kůrou přiveďte k varu. Mouku s 30 g mléka smíchejte v pastu a zalejte horkým zbytkem mléka s vanilkou. Důkladně zamíchejte metličkou a přidejte i cukrový sirup. Při poklesu teploty pod 60 °C zamíchejte i žloutky. Směs nalejte do vychlazených vymačkaných mističek a dejte péct na horkovzduch na 180 °C asi 35 minut.
Ozdobte čerstvými malinami.