Pistáciové pastel de nata

Pistáciové pastel de nata

 300 g listového těsto

(pokud budete dělat domácí, přidejte k těstu ještě před provalováním lžíci malinového prachu)

 Těsto rozválejte, zatočte do válečku, nechte zachladit a poté nakrájejte na špalíčky o hmotnosti asi 25 g. Vymačkejte do máslem dobře vymazaných formiček na pastel de nata popř. na muffiny.

Pistáciová směs

20 g hladké mouky

150 g mléka

40 g pistáciové pasty

75 g vody

120 g cukru krupice

Citronová kůra

50 g žloutků

 Vodu s cukrem a kůrou přiveďte k varu. Mouku s 30 g mléka smíchejte v pastu a zalejte horkým zbytkem mléka s vanilkou. Důkladně zamíchejte metličkou a přidejte i cukrový sirup. Při poklesu teploty pod 60 °C zamíchejte i žloutky. Směs nalejte do vychlazených vymačkaných mističek a dejte péct na horkovzduch na 180 °C asi 35 minut.

 Ozdobte čerstvými malinami.

 

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz