Pečené donuty
Těsto
240 g podmáslí
15 g čerstvého droždí
420 g hladké mouky
60 g cukru krupice
1 vejce
30 g pistáciové mouka
Citronová kůra z 1 citronu
5 g soli
60 g másla
Ze lžíce mouky, droždí a poloviny podmáslí uděláme kvásek, necháme přikrytý utěrkou asi 5 minut. Mezitím si navážíme do misky zbytek podmáslí, vejce, mouku, cukr, kůru a pistáciovou mouku a společně s kváskem dáme míchat do robotu, po 3 minutách přidáme sůl a pak měkké máslo. Hněteme dalších asi 10 minut.
Těsto necháme na teplém místě zrát do dvojnásobného objemu. Těsto rozválíme na výšku asi 1 cm a vykrájíme donuty, které přeneseme do olejem vymazané formy na donuty. Necháme vykynout, potřeme máslem a pečeme na 175 °C horkovzduch asi 15 minut do zlatova.
Lemon curd
70 g citronové šťávy
40 g krupicového cukru
80 g žloutků
Citronová kůra z 1 citronu
60 g másla
Citronovou šťávu, cukr a žloutky zahříváme na vodní lázni do zhoustnutí, poté přidáme citronovou kůru, necháme teplotu klesnout na cca 45 °C a zašleháme máslo.
Bílkový sníh
90 g bílky
125 g cukr krupice
Špetka soli
10 g citronová šťáva
Vše nahřejeme ve vodní lázni na 60 °C, poté vyšleháme do pevna.
Dekorace
50 g máslo
80 g cukr krupice
10 g malinový prach
50 g čerstvých nebo sušených malin
20 g pistácií
Kompletace
Na 3 místech donuty shora propíchneme a sáčkem s plnící špičkou vstříkneme trochu lemon curdu. Namočíme je do másla a směsi cukru a malinového prachu. Ozdobíme pomocí špičky ve tvaru kapičky sněhem, který lehce opálíme flambovací pistolí. Navrch dáme malinu a pistácii.