Ostružinové cheesecaky
Crumble
45 g třtinového cukru
65 g mouky
0,5 g soli
0,5 g jedlé sody
45 g másla
Všechny ingredience kromě vody promícháme na drobenku, vymačkáme do 6 ráfků a pečeme na 160 °C 15 minut.
Limetkový krém
200 g tučného tvarohu
80 g smetany 33%
40 g limetkové šťávy
50 g cukru krupice
50 g vajec
4 g kukuřičného škrobu
Všechny suroviny smícháme, spojíme pomocí tyčového mixéru a nalejeme na vystydlý upečený korpus. Dáme do trouby na 150 °C na 20 minut. Necháme vychladnout.
Ostružinové pyré
100 g ostružinového pyré
20 g cukru krupice
1,5 g pektinu
0,2 g kyseliny citronové
Smícháme cukr s pektinem a přidáme k pyré ohřátému na 40°C. Vše povaříme, přidáme kyselinu citronovou a opět povaříme. Nalejeme v tenké vrstvě na upečený cheesecake.
Smetanový krém
75 g mascarpone
150 g smetany 33%
10 g moučkového cukru
Mascarpone, smetanu a cukr vyšleháme do pevného krému.
Kompletace
Vychladlé minicheesecaky vyřízneme z ráfků a nastříkáme mascarpone krémem pomocí šičky ve tvaru kapičky. Ozdobíme ostružinami, mátou a limetkovou kůrou.