Ostružinové cheesecaky

Ostružinové cheesecaky

Crumble

45 g třtinového cukru

65 g mouky

0,5 g soli

0,5 g jedlé sody

45 g másla

Všechny ingredience kromě vody promícháme na drobenku, vymačkáme do 6 ráfků a pečeme na 160 °C 15 minut.

Limetkový krém

200 g tučného tvarohu

80 g smetany 33%

40 g limetkové šťávy

50 g cukru krupice

50 g vajec

4 g kukuřičného škrobu

Všechny suroviny smícháme, spojíme pomocí tyčového mixéru a nalejeme na vystydlý upečený korpus. Dáme do trouby na 150 °C na 20 minut. Necháme vychladnout.

Ostružinové pyré

100 g ostružinového pyré

20 g cukru krupice

1,5 g pektinu

0,2 g kyseliny citronové

Smícháme cukr s pektinem a přidáme k pyré ohřátému na 40°C. Vše povaříme, přidáme kyselinu citronovou a opět povaříme. Nalejeme v tenké vrstvě na upečený cheesecake.

Smetanový krém

75 g mascarpone

150 g smetany 33%

10 g moučkového cukru

Mascarpone, smetanu a cukr vyšleháme do pevného krému.

Kompletace

Vychladlé minicheesecaky vyřízneme z ráfků a nastříkáme mascarpone krémem pomocí šičky ve tvaru kapičky. Ozdobíme ostružinami, mátou a limetkovou kůrou.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz