Jahodové mojito

Jahodové mojito 

Na 6 skleniček

Mátový crumble

40 g mandlové mouky

40 g třtinového cukru

40 g mouky

40 g másla

5 g čerstvé máty

Všechny ingredience kromě másla smícháme v mixéru nebo food procesoru, máslo přidáme nakonec. Pečeme 40 minut na 145 °C, po vychladnutí rozdrobíme.

 Jahodový kompot

300 g jahodového pyré

120 g cukru krupice

6 g pektinu

25 g bílého rumu

Smícháme cukr s pektinem a přidáme k teplému pyré. Vše povaříme, přidáme rum.

 Limetkový krém

200 g limetkové šťávy

2 vejce

100 g žloutků (z 6 vajec)

100 g cukru krupice

4 plátky želatina

200 g másla (můžeme použít bezlaktózové)

Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Limetkovou šťávu, vejce, žloutky a cukr zahřejeme za stálého míchání do zhoustnutí, přidáme želatinu, necháme lehce zchladnout a ponorným mixérem zapracujeme máslo.

Dekorace

Čerstvé jahody

Čerstvá máta

Kompletace

Skleničku položíme šikmo a nelejeme do ní jahodový kompot a dáme zatuhnout do lednice. Poté nalejeme limetkový krém. Po zatuhnutí posypeme crumblem, ozdobíme čerstvou jahodou a mátou.

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz